Vacatures bij het stadsbestuur : het stadsbestuur heeft vacatures voor een diensthoofd technische dienst, een expert omgeving en een meewerkend ploegbaas groen. Solliciteren voor al deze functies kan tot en met 25 oktober 2017. Meer bijzonderheden over de verschillende functies, de aanwervingsvoorwaarden en de selectieprocedure vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Sport na School

Ook dit schooljaar kunnen leerlingen van het secundair onderwijs een Sport Na School-pas of kortweg SNS-pas kopen. Hiermee kunnen zij deelnemen aan verschillende sportactiviteiten in de regio. Er is keuze uit een indrukwekkend aanbod van toffe activiteiten zoals fitness, crossfit, zwemmen, schaatsen en trampolinespringen.

Een SNS-pas voor een semester kost 30 euro, voor twee semesters betaalt u 45 euro. Het eerste semester loopt van oktober tot januari. Het tweede semester loopt van februari tot mei. De pas is niet geldig tijdens schoolvakanties. De SNS-pas aanvragen kan in alle middelbare scholen van Herentals of via www.sportnaschool.be.

Herentalse Bierfeesten

Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober kunt u vanaf 12 uur terecht in zaal 't Hof (Grote Markt 41) voor een nieuwe editie van de Herentalse bierfeesten. U kunt er meer dan honderd soorten bier proeven, waarvan minstens tien op vat. De Bierfeesten zijn een organisatie van de vzw Herentalse Bierfeesten en KSA Herentals. De opbrengst gaat volledig naar de werking van de jeugdbeweging.

Op de eerste rij parkeerplaatsen achter zaal 't Hof plaatst de organisatie een koelwagen. Om het plaatsen en ophalen van de wagen vlot te laten verlopen, is het parkeerterrein op donderdag 26 oktober en op maandag 30 oktober tussen 15 en 16 uur verkeersvrij.

Geluk op grootmoeders wijze

Geluk op grootmoeders wijze is een toneelstuk voor en door senioren dat het belang van een goede geestelijk gezondheid naar voor brengt. Het verhaal speelt zich af in een klein café waar een groepje bevriende senioren elke week samenkomt. Ze gebruiken de tips uit de Fit in je hoofd-campagne om hun eigen geestelijke gezondheid aan te pakken.

U kunt deze voorstelling bijwonen op dinsdag 14 november om 14 uur op de zolder van het Oud Gasthuis (Nederrij 133/A). Na afloop is er een bespreking met Marleen Gebruers van het Wit-Gele Kruis. De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan bij dienstencentrum 't Convent (Begijnhof 17, tel. 014-28 20 00, dienstencentrum@ocmwherentals.be). De voorstelling is een samenwerking van 't Convent, het stadsbestuur, De Grijze Panters en Vormingplus Kempen.

Wedstrijden voor paarden en pony's aan de Heikenstraat

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober organiseert rijvereniging LRV Grobbendonk een gecombineerde wedstrijd (dressuur, springen en cross country) voor alle reeksen pony's en paarden. Hierdoor is er op beide dagen geen doorgaand verkeer mogelijk in de Heikenstraat (vanaf Haanheuvel richting Vorselaar) van 7.30 uur tot 18.30 uur.

Grote Prijs Plassendonk-Hezewijk

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober vindt de zesde Grote Prijs veldrijden Plassendonk-Hezewijk plaats. Om 12.30 uur is er een jeugdinitiatie en om 14 uur start de aflossingswedstrijd voor recreanten. Hierdoor geldt er eenrichtingsverkeer in een deel van Plassendonk van zaterdag 14 oktober om 12 uur tot zondag 15 oktober om 18 uur. Het verkeer kan vanuit de Acacialaan in de richting van Hezewijk rijden.

Shop in Thals

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober vindt de herfsteditie plaats van Shop in Thals. De winkeliers in het stadscentrum verwelkomen u met open armen en zorgen voor animatie in de winkelstraten.

Op zaterdag 14 oktober staat het Lekkers met Strekenterras op de Grote Markt. Twaalf lokale producenten van hoeve- en streekproducten zetten er hun producten in de kijker. Wandel rustig langs de kraampjes om kennis te maken met de producten, en zet u daarna op het gezellige terras om er uitgebreid van te genieten.

Op zondag zijn de winkels open van 13 tot 17.30 uur. U kunt die namiddag ook de wagens van de Herentalse Oldtimersrit bewonderen. Zij komen tussen 14 en 17 uur aan op de Grote Markt.

Om alles vlot te laten verlopen, past het college van burgemeester en schepenen de verkeerssituatie in het centrum tijdelijk aan. Op de noordkant van de Grote Markt (tussen Lakenhal en Hofkwartier) geldt er een parkeerverbod van vrijdag 13 oktober om 14 uur tot zaterdag 14 oktober om 20 uur. Op de Grote Markt en in het Hofkwartier is er op zondag 15 oktober van 6 tot 21 uur geen autoverkeer toegestaan en geldt er een parkeerverbod. Op het parkeerterrein achter zaal 't Hof geldt een parkeerverbod op zaterdag 14 oktober van 8 tot 20 uur (veertien plaatsen) en op zondag 15 oktober van 6 tot 21 uur (volledig). In de Zandstraat is er geen autoverkeer toegestaan en geldt er een parkeerverbod op zaterdag 14 oktober van 11 tot 18 uur en op zondag 15 oktober van 12 tot 17 uur. De doorgang Collegestraat-Nieuwstraat blijft open.